BRANJE OBRAZA

Podatki o dogodku:

Kraj:
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, Celovška cesta 71, Ljubljana, učilnica

Datum in ura:
21.3.2019, 9:00 - 14:00

Kategorija:
Izobraževanja

Cena:Opis dogodka:

Branje obraza je sodobno poslovno orodje, ki ga najboljši na poslovnem in političnem področju uporabljajo za pridobivanje prednosti v pogajanjih pri prodaji, nabavi, za izbiro novih kadrov in določanje zaposlenih za učinkovito delo v skupinah. Če ne prepoznamo lastnosti svojih sodelavcev, ti opravljajo delo, pri katerem ne morejo razviti vseh svojih sposobnosti.

Opis programa:


SC OZS
 
Z vrhunskim 6-urnim tečajem BRANJE OBRAZA bomo pridobili prednost pred drugimi na vseh področjih!

Branje obraza je stara veda in omogoča na hiter način ugotoviti osebnost, njene karakteristike in tudi zdravje. Zato znajo najboljši določiti kakšen je sogovornik, zato so učinkoviti pri prodaji izdelkov in storitev. So vedno korak pred drugimi, ker vedo kako razmišlja sogovornik in kaj mu je najbolj pomembno. In to je pri sklepanju pogodb strateškega pomena.

Naš obraz je topografski zemljevid osebnosti, preteklih doživetij in možnosti v prihodnosti. To vedenje je na primer uporabil že ameriški predsednik Abraham Lincoln, ko je izbiral ljudi v senat. Uporabljajo ga v najboljših podjetjih, ker je uporabno na vseh področjih delovanja.

Pomen značilnosti obraza in njegove možne povezave so skozi stoletja vznemirjale in zanimale mnoge slavne osebnosti. V stari Grčiji je Pitagora proučeval povezavo med izgledom in vedenjem, Aristotel je v svojem znamenitem delu Historia Animalium šest poglavij namenil svojim odkritjem o značilnostih obraza, telesa in glasu. O branju obraza sta pisala Homer in Hipokrat kot o starodavni metodi praktične filozofije. Branje obraza sta proučevala tudi Platon in Aristofan. Leta 1477, kmalu po odkritju tiska, je bila v Evropi natisnjena prva knjiga o branju obraza, ki jo je napisal Michael Scot. O branju obraza je pisal tudi Charles Darwin. Pred dvesto leti je v Ameriki Charles Schwab napisal priročnik, kako z branjem obraza izbrati pravi kader.

Obraz oblikuje narava z genetskim zapisom in življenjski dogodki, občutki, čustva. Če želimo večje mišice, se ve kaj je treba storiti za takšne spremembe. Telo se spreminja, spreminjamo ga lahko tudi sami in enako velja tudi za obraz, ki odseva razpoloženje, pogled na življenje ter naša čustva. Veselje bo zarisano na obrazu samo, če bomo resnično veseli. Veselje lahko pričaramo z mimiko in nasmehom, a to so le trenutni izrazi in ne dlje trajajoče stanje, zapisano na obrazu.

Usposobljen bralec obraza že po nekaj trenutkih ve, kakšen je človek pred njim. Ve na kakšen način sprejema informacije, kako se čustveno odziva in kakšen je način komunikacije z drugimi. Ve ali je vaš novi ali že večletni sodelavec ustvarjalen in svobodnih pogledov? Ker zna iz množice informacij določiti najbolj pomembne in jih jasno in enostavno predstaviti? Ali je morda resen in se pretežno ukvarja s svojimi idejami? Je morda zelo komunikativen in z lahkoto vzpostavlja stike z drugimi. Morda je prišel na prvi razgovor s preveliko tremo in smo zaradi tega izgubili izrednega sodelavca. Vse to in mnogo več izkušen bralec ugotovi že s fotografije obraza.

Vprašanje, kako izbrati ali bolje poznati življenjskega partnerja, je za vsakogar izrednega, življenjskega pomena. Usposobljen bralec obraza že po nekaj trenutkih ve, kakšen človek je pred njim. Ve, kako se čustveno odziva, koliko pozornosti potrebuje in ali je srčen ali pa je morda bolj osredotočen nase. Ima širši pogled na svet ali se rajši zaustavlja pri podrobnostih. Sčasoma vemo, da resnično želimo, potrebujemo sočloveka, ki nas razume, ima rad in je zraven, ko ga potrebujemo. Vedno.

Za primer si poglejmo človeka z močno voljo.
Takšen ima oglato brado. Taki stremijo naprej, h karieri in jih ovire stežka zaustavijo. Če ima brada na sredini kanalček, takšen človek govori: Glejte me!
Jeff Bezos - poslovnež
Takšni so najboljši podjetniki, recimo Jeff Bezos na tej fotografiji, kjer se to dobro vidi. Hkrati ima še eno potezo, zaradi katere mu ljudje zaupajo. Med drugim se vidi tudi, da je pripravljen veliko finančno tvegati.

Program 6-urnega tečaja na katerem vas bomo naučili, da boste znali prepoznati:
 • prepoznavanje osebnosti - značaj
 • zmožnost sodelovanja in dela v skupini
 • potreba po varnosti in rednih dohodkih (pomeni zanesljiv delavec)
 • tip osebe, ki mu podzavestno zaupajo kupci
 • vztrajnost (bo oseba dokončala naloge)
 • močna volja
 • nagnjenost h karieri, vodje
 • zmožnosti osebe, neodkriti potenciali,
 • način odločanja (po instinktu in čustvih, intelektualno, praktično usmerjeni)
 • pogajalske sposobnosti (diplomati, uravnovešen temperament, prepričljivost)
 • neodločnost v poslovnem okolju
 • kako oseba obvladuje stres
 • nagnjenost k finančnim in drugim tveganjem
 • nagnjenost k uživaštvu in ležernosti
 • osebnostna privlačnost
 • delovanje osebe v prihodnosti
 • pogosta čustvena stanja (strah, žalost, jeza, bes, pretirane skrbi, depresija - večina jih zanika, vendar obraz nikoli ne laže, zato jih izkušenemu bralcu obraza ne morejo skriti), ……

O AVTORJIH:
 • Veronika Plantan in
 • mag. Uroš Plantan
Sta mednarodno priznana vrhunska strokovnjaka za zdravljenje po načelih tradicionalne evropske medicine in izjemna poznavalca starodavnih vedenj o človeški duši, umu in zdravju, avtorja knjig s področja tradicionalnega zdravljenja. Odlična predavatelja s pretanjenim čutom do sogovornika. Polnita dvorane po celi Sloveniji in njuna predavanja zelo odmevajo, saj sta edinstvena na svojem področju, ker sta združila znanja številnih tradicionalnih medicin. Radovednost in želja po znanju ju je vodila po širni zemeljski obli.

Sta ljubitelja narave z obsežnim znanjem s področja fitoterapije, starodavne, kitajske in evropske ter sodobnih dognanj s tega področja. Branje obraza uporabljata pri individualnih svetovanjih že skoraj tri desetletja. Njune izkušnje so neizmerljive in število nastopov bi težko prešteli. Na predavanjih in tečajih znanje bogatita z dolgoletnimi izkušnjami.

Trajanje treninga: 6 učnih ur (6 x 45 minut) + 30 minutni odmor


PREDHODNA PRIJAVA NA DOGODEK JE OBVEZNA!

 • Prosimo, da izpolnite spletno prijavo na dogodek ali se prijavite po e-pošti na naslov jana.golic@ozs.si.
 • Plačilo kotizacije: Prosimo, da kotizacijo poravnate pred pričetkom seminarja na transakcijski račun Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, Celovška 71, 1000 Ljubljana, številka: 02013-0253606416 (NLB) Sklic: 00 200035 - davčna številka. Namen plačila: OTHR. Prosimo, da potrdilo o plačilu pošljete na e-naslov jana.golic@ozs.si.
 • Pisne odjave poslane na jana.golic@ozs.si upoštevamo do 2 dni pred dnevom izobraževanja, sicer zaračunavamo 20 % kotizacije. V primeru, da odjave ne sporočite, kotizacijo zaračunamo v celoti.
 • V primeru prenizkega števila prijav si pridržujemo pravico do odpovedi.
 • Kontakt: (01) 58 30 553, Jana Golić, Svetovalni in izobraževalni center OZS: jana.golic@ozs.si


Vljudno vabljeni!