Kako s faktoringom in z rešitvami za izboljšanje bonitete do hitrejše rasti?

Podatki o dogodku:

Kraj:
Območna Obrtno-Podjetniška zbornica Kamnik

Datum in ura:
9.4.2020, 10:00 - 13:00

Kategorija:
Izobraževanja, Dogodki OOZ, Poslovna srečanja

Cena:Opis dogodka:

Vabimo vas na brezplačno delavnico s strokovnjaki iz podjetij Bisnode, Hiveterminal in Vizija računovodstvo, ki vam bodo tematiko predstavili s primeri iz prakse, po želji pa tudi na primerih podjetnikov in obrtnikov v publiki.

Opis programa:

1. SKLOP (Bisnode, Alja Stepišnik):
Vsaka stranka ni dobra stranka: kako najti zanesljive in se izogniti slabim?
Med najpogostejše težave, s katerimi se podjetniki dandanes srečujejo, tako na slovenskem kakor tudi na številnih tujih trgih, sodi vsesplošno nezaupanje na trgu, plačilna nedisciplina in oteženo sklepanje poslov. Na eni strani to porodi vprašanje: Kako se izogniti poslovanju s podjetji, ki so neplačniki ali imajo celo blokiran bančni račun? Na drugi strani pa: Kako naj potencialnim poslovnim partnerjem sporočimo, da smo ugledno in zaupanja vredno podjetje? Poleg tega strokovnjaki napovedujejo novo gospodarsko krizo.Bo kriza prinesla še več zadolževanja? Kako se obdržati tudi v kriznih časih in prehiteti konkurenco?
Podatki so dandanes ključnega pomena in njihova uporaba bo v prihodnosti le še naraščala. Če imate dostop do točnih in ažurnih podatkov z vsega sveta, lahko sprejemajte boljše odločitve, ustvarite dobičkonosnost z izogibanjem negotovosti in kreditnim izgubam ter prihranite čas in denar. Bodite tudi vi med tistimi, ki bodo pripravljeni na spremembe na evropskih in svetovnih trgih.  Na konkretnih primerih bomo preverili poslovanje podjetij, finančne podatke, bonitetno oceno, učinkovitost poslovanja, bonitetno odličnost, plačilni indeks,.. 


2. SKLOP (Hiveterminal, Matjaž Gačnik in Dejan Radunić):
Kako do plačila takoj po izstavljeni fakturi?
Podjetja v Sloveniji čakajo na svoj prisluženi denar tudi po več kot 30 dni, včasih celo več mesecev. Čakanje je za podjetja, ki potrebujejo denar za plače, stroške poslovanja in davčne obveznosti, mučen in neprijeten proces, saj poleg čakanja obstaja še bojazen da faktura ne bo plačana. A obstaja alternativa! Prodaja terjatev omogoča podjetjem, da denar dobijo takoj po izstavitvi računa, ob tem pa se znebijo tudi skrbi glede plačila fakture, saj to tveganje pri prodaji prek Hiveterminala prevzamejo kupci terjatve. Predstavili bomo najpogostejše primere likvidnostnih problemov, s katerimi se srečujejo podjetja in predstavili rešitve.

3. SKLOP (Vizija računovodstvo, Sabina Jeršin):
Kako prav pridejo dobri računovodski nasveti pri poslovanju, optimizaciji rezultatov in izboljšanju bonitete.
Praktični nasveti za optimizacijo bilanc (na kaj je treba gledati in kako poslovati, da si izboljšujete bonitetno oceno), primeri iz prakse glede knjiženja odpisa terjatev in storitve faktoringa, nasveti za podjetnike v povezavi s pogostimi inšpekcijskimi pregledi idr.

Dodatne informacije: OOZ Kamnik, mag. Barbara Jančar Rozman, e-naslov: barbara.jancar@ozs.si, telefon: 01/8319-810